nagłówek

Kuchnia na wiosnę

Termin: 16 marca 2013
Miejsce: Warszawa
Prowadząca: Katarzyna Jaszczyk – Górska

Wraz z nadejściem wiosny pojawia się nowa energia.
Przyroda budzi się do życia, rośliny wypuszczają młode pędy, energia kieruje się w górę.
Nie potrzebujemy już jedzenia mocno ogrzewającego, ciężkiego, kalorycznego.

Wyrazem dostrojenia się do tej radosnej pory roku będzie zmiana sposobu odżywiania tak, by organizm mógł łatwiej dostosować się do zmieniających się warunków.

Podczas warsztatu dowiecie się jak przygotowywać jedzenie odpowiednie dla tej pory roku, jakie produkty i przyprawy mają korzystne działanie o tej porze roku i co warto pić, a z czego czasowo zrezygnować. Powiemy również słów kilka o oczyszczaniu organizmu z zimowej, ciężkiej energii, tak by łatwiej mu było przyjąć to co niesie z sobą wiosna.

Stosując się do tych zasad ułatwimy naszemu organizmowi pozbycie się tego, co w mniejszym lub większym stopniu gromadzimy w ciele przez okres zimy w wyniku cięższej diety i mniejszej ilości ruchu.
Takie zmiany w diecie pozwolą poczuć się lekko i obudzić w sobie wiosenną energię!

Ugotujemy wspólnie przykładowe potrawy korzystne o tej porze roku.

Menu:
– zupa miso z białą rzodkwią, kapustą pekińską i kiełkami
– łódeczki z cykorii z selerem naciowym i kiełkami
– fasolka Mung z warzywami
– chapati orkiszowe
– ryba na parze w delikatnym sosie z warzyw
– muffiny.

Osoba prowadząca

Katarzyna Jaszczyk – Górska

Od 7 lat nieprzerwanie fascynuje się medycyna chińską. Zaczęła od kursu dietetyki i wprowadzenia jej na co dzień do swojej kuchni. Uczy się medycyny chińskiej u nauczycieli Avicenna Institut. Skończyła 4 letni kurs TMC prowadzony przez Matthiasa Hunecke i kontynuuje naukę na 4 letnim kursie ” Diagnostyki różnicowej ” prowadzonym przez Claude’a Diolosę.

Poza tym wzięła ukończyła następujące kursy:
– Ginekologia w TMC – C. Diolosa
– Meridiany cudowne – M. Hunecke
– Cztery filary organizmu – kurs o ziołach chińskich. Matthias Hunecke.
– ” 50 wspaniałych receptur ziołowych leczących powszechne zaburzenia ” Jeremy Ross.
– „Badanie pulsu” – dr Tadeusz Błaszczyk

Chętnie dzieli się swoją wiedzą z osobami, które lubią gotować i sprawia im to radość; chcą zadbać o siebie i swoich bliskich i są otwarte na zmiany swoich nawyków żywieniowych.

Termin:

16 marca 2013, godz. 11.00 – 15.00

Cena:

195 złotych
Warunkiem uczestnictwa w zajęciach jest zgłoszenie mailowe lub telefoniczne potwierdzone równoczesną wpłatą zaliczki w wysokości 95 złotych.
Wpłatę prosimy kierować n a konto ośrodka z dopiskiem: Kuchnia na wiosnę.

Pod uwagę brane są tylko zgłoszenia potwierdzone wpłatą.

konto ośrodka:
Alcha Ośrodek Rozwoju Osobistego Inteligo PKO BP
50 1020 5558 1111 1355 6440 0058

Swoje uczestnictwo wraz z wpłatą można wycofać do 1 tygodnia przed zajęciami. Po tym terminie wpłata przepada bez możliwości przeniesienia jej na inny termin.

Miejsce:

Alcha Ośrodek Rozwoju Osobistego
00-227 Warszawa, ul. Freta 14 lok. 2