nagłówek

Koktajl śniadaniowy – zupka ufoludka

Koktajle robi się z zmiksowanych warzyw lub owoców lub połączeń jednych z drugimi.
Z powodzeniem mogą zastąpić posiłek. Są kolorowe, smaczne i ZDROWE. Dzieci je uwielbiają. Można przemycać w nich to wszystko czego dzieci nie lubią.
W przygotowaniu koktajlów ważne jest, aby miksować je maksymalnie 30 sekund do 3 minut. Dłuższe miksowanie podnosi ich temperaturę powyżej 40 stopni, co powoduje, że tracą bezcenne enzymy zawarte w owocach czy warzywach. Koktajle są bardzo sycące i zdrowe.

SKŁADNIKI na jedną porcję:
4 łyżki płatków jaglanych. Płatki miksujemy surowe.
1 banan
garść szpinaku
2 gruszki
szklanka mleka ryżowego
Owoce i szpinak myjemy i w całości wrzucamy do blendera. Dolewamy mleko ryżowe i …
miksujemy nie dużej niż 30 sekund!

Koktajl przed miksowaniem

i gotowy do zjedzenia. 🙂

Smacznego!