nagłówek

Prawidłowe żywienie dzieci

Termin: 16, 23 kwietnia 2013
Miejsce: Warszawa
Prowadząca: Anna Krasucka

Gdy rodzi się dziecko, staje się ono największym skarbem dla rodziców i całej rodziny. Chcemy mu zapewnić, to co dla niego najlepsze, aby się prawidłowo rozwijało.
W pierwszym rzędzie zastanawiamy się nad żywieniem, z którego dziecko czerpie budulec. Chcemy, aby nasze dzieci jadały najzdrowsze i najbardziej wartościowe posiłki, które będą wzmacniać i budować ich organizm, a także dodawać energii, radości i zdrowia. W dzisiejszych czasach wiele dzieci staje się jednak coraz bardziej ociężałych, otyłych, słabych i powolnych lub nadpobudliwych, impulsywnych i nerwowych. Do tego dochodzą problemy ze słabą odpornością i stale nawracające przeziębienia i zapalenia gardła, oskrzeli oraz wszechobecne alergie.
Ten stan rzeczy można zmienić w prosty sposób, właśnie dzięki prawidłowym nawykom żywieniowym. Wystarczy zmodyfikować jadłospis, aby organizm dziecka szybko się zregenerował i wzmocnił. To najlepsza inwestycja w przyszłość dziecka.

Na warsztatach dowiesz się m.in.:
– jak zapobiegać ciągłym przeziębieniom i infekcjom u dzieci
– jak wzmocnić układ odpornościowy
– jak poprawić koncentrację i zdolność percepcji
– jak zniwelować łaknienie na słodycze
– co jest przyczyną ADHD i jak temu zapobiec
– jakie są przyczyny alergii oraz jak im zapobiegać.

Warsztat składa się z 2 części:

– I część (16 kwietnia) – teoretyczny wykład wprowadzającym w temat + przykładowe śniadanie
– II część (23 kwietnia) – wspólne gotowanie potraw, a następnie ich wspólna konsumpcja.

Prowadząca:

Anna Krasucka – doradca żywieniowy, dietetyk TCM.
Zwolenniczka holistycznego podejścia do człowieka i jego edukacji w zakresie rozumienia własnego organizmu. Jest propagatorką profilaktycznego podejścia do zdrowia i naturalnej diety.
Interesują ją zagadnienia długowieczności, metody zachowania zdrowia i urody zarówno wewnętrznej jak i zewnętrznej metodami naturalnymi.
W swojej kuchni czerpie inspiracje z natury, z polskiej tradycji kulinarnej, z zasad dietetyki tradycyjnej medycyny chińskiej (kuchnia pięciu przemian) oraz swoich licznych podróży (m.in. do Laosu, Kambodży, Indonezji, Tajlandii, Syrii, Jordanii, Izraela, Tanzanii).
Prowadzi wykłady dla firm, w szkołach i przedszkolach na temat zdrowego odżywiania.
W Warszawie prowadzi konsultacje indywidualne.
Jest absolwentką „Dietetyki Leczniczej wg Tradycyjnej Medycyny Chińskiej” prowadzonej przez Inę Diolosa, sygnowanej przez francusko – niemiecki „Avicenna Instytut” założony przez Claude Diolosa. Ukończyła 1,5 roczne, pełne podstawowe szkolenie medycyny chińskiej w kierunku diagnozowania, czytania z twarzy, dietetyki oraz akupunktury w Katowicach u lek. med. Michała Richtera i lek. med. Bartosza Chmielnickiego. Swoją edukację dietetyczną ciągle kontynuuje (wiedza jest potężna i ogromnie interesująca) m.in. w zakresie medycyny żywienia (badania naukowe wskazujące na skuteczność leczenia dietą).
Jako ekspert w zakresie odżywiania dla zdrowia jest autorką popularnych artykułów w czasopismach o tematyce zdrowotnej, bywa także gościem w radiu i TV.

Termin:

16 kwietnia 2013, godz. 18.30 – 20.30 – I część – teoretyczny wykład wprowadzającym w temat + przykładowe śniadanie
23 kwietnia 2013, godz. 18.00 – 21.00- II część – wspólne gotowanie potraw.

Koszt:

240 złotych

Warunkiem uczestnictwa w zajęciach jest zgłoszenie mailowe lub telefoniczne potwierdzone wpłatą zadatku wysokości 100 złotych.
Wpłatę prosimy kierować na konto ośrodka z dopiskiem: Zdrowe odżywianie dzieci.

Alcha Ośrodek Rozwoju Osobistego
Inteligo PKO BP
50 1020 5558 1111 1355 6440 0058

W związku z dużym zainteresowaniem zajęciami pod uwagę brane są tylko zgłoszenia potwierdzone wpłatą.

W przypadku rezygnacji 1 tygodnie przed zajęciami zaliczka przepada bez możliwości przeniesienia jej na inny termin.
Pozostałą kwotę należy wpłacić na miejscu, przed warsztatem.

Uczestników prosimy również o przysłanie numeru telefonu kontaktowego do siebie.

Miejsce:

Alcha Ośrodek Rozwoju Osobistego
Warszawa, ul. Freta 14 lok. 2