nagłówek

Elżbieta Żuk-Widmańska

Ajurwedą zajmuje się od 2004 roku. Wiedzy i masaży ajurwedyjskich uczyła się w Instytucie Jiva Ayurveda w Indiach, Faridabad pod kierunkiem Doktora Partapa Chauhana. Ukończyła szkolenie w zakresie “Ayurvedic Massage and Treatment”, “Ayurveda and Rejuvenation” , ” Ayurvedic cooking and life style”.
W School of Ayurveda and Pancha Karma w Kanoor, Kerala ukończyła kurs z zakresu masaży ajurwedyjskich “Ayurvedic body work” .
Brała udział w warsztacie “Ajurweda a świadomość ciała” prowadzonym przez Donalda Van Howtena.
Prowadzi warsztaty kulinarne uczące przygotowywania posiłków według zasad ajurwedy oraz uczy kobiety jak dbać o siebie stosując metody naturalne.

Ogromną satysfakcję sprawia jej kiedy po zabiegach czy warsztatach kobiety przychodzą i mówią “Ela to działa”.
O ajurwedzie mówi:
“Według mnie, ajurweda to nauka o podejmowaniu decyzji, a podejmujemy je w każdej chwili. Chodzi o to aby były one korzystne dla nas z perspektywy całego życia. Jest to możliwe, kiedy umysł jest spokojny, wyciszony i zrównoważony. Jak to osiągnąć ? Tego właśnie uczy nas ajurweda.
Pomimo iż liczy sobie ponad 5 tysięcy lat, nie straciła nic ze swojej aktualności. Jej zasady są niezmienne i uniwersalne, na tym polega jej piękno.”

Nauka gotowania według zasad ajurwedy

Nauka gotowania według zasad ajurwedy
Ajurwedyjski program Jivananda