nagłówek

Nalewki i napary dla zdrowia

Termin: 7 sierpnia 2015, godz. 14.00-17.00
Miejsce: sad za domem w okolicach Krasnopola
Prowadzi: Małgorzata Bielińska
Grupa: maks. 12 osób

e3110eb628fac34c3bfd287a7f7103b7bc84911053a105706d15ace7fb66b64cee348e8e8c043136c4b50f0e9e97424f4ded09adf5e5e6bb187eb37a553eede9

DSC_1441

Będzie to warsztat praktyczny o owocach, ziołach a nawet warzywach – poprzedzony teoretycznym wprowadzeniem – wykorzystywanych w nalewkach i leczniczych naparach ziołowych.
Wszystko co rośnie wokół nas ma niezwykłe właściwości. Leczą też nalewki, które wypijamy dla przyjemności. Wszakże duch i ciało są jak bliźnięta, jedno bez drugiego żyć może, ale czuje pewien brak. Postaramy się wspólnie zrobić podstawę nalewki z sezonowych owoców. Wykorzystamy do tego owoce: agrestu, arbuza, czereśni, malin, porzeczki, śliwek czy wiśni (w zależności od tego co dojrzeje i będzie najbardziej esencjonalne w terminie warsztatów) oraz leczniczy wywar ziołowy (dla zdrowia lub urody). W czasie pobytu w starym sadzie, będziemy także wspólnie degustować nalewki z przestrzeni lat – poznamy w ten sposób duszę nalewek.
Mała alchemia na świeżym powietrzu będzie idealnym wstępem do samodzielnej sztuki wykonywania tych szlachetnych trunków.

Warsztat poprowadzi:Małgorzata Bielińska

bm
z potrzeby lepszego świata – lider Slow Food Vigrensis; z zamiłowania – praktyczka tradycji kulinarnych regionu Suwalszczyzny; „po godzinach” – miłośniczka starych odmian warzyw i owoców, ziół i zielarstwa; późnym wieczorem – czytelniczka, rękodzielniczka lub melomanka.

Inwestycja:

150 złotych

Warunkiem uczestnictwa w zajęciach jest zgłoszenie mailowe lub telefoniczne potwierdzone wpłatą w wysokości 150 złotych.

Wpłatę prosimy kierować na konto ośrodka z dopiskiem: „Nalewki”.
Alicja Chlasta
Deutsche Bank
05 1910 1048 2944 2902 8705 0001

Przyjmujemy tylko zgłoszenia potwierdzone wpłatą.
W przypadku jej braku w ciągu 7 dni od daty dokonania rezerwacji miejsce zostanie anulowane.
Swoje uczestnictwo wraz z wpłatą można wycofać do 2 tygodni przed zajęciami.
Po tym terminie wpłata przepada bez możliwości przeniesienia jej na inny termin.

ZAPISY:

e-mail: biuro@alcha.pl
tel: 608 028 124

d45f7828b5b07dacdf993d007252629b