nagłówek

Kuchnia na lato

Termin: 17 maja 2014
Miejsce: Warszawa,Bemowo, ul. Dostępna 24
Prowadząca: Katarzyna Jaszczyk – Górska

Alcha gotuje 1 zmniejszone

 
Wraz z nadejściem lata pojawia się nowa energia. Jest to czas najbardziej wzmożonej aktywności i rozkwitu. Energia rozprzestrzenia się we wszystkich kierunkach. Przejawem dostrojenia się do rytmów natury jest największa intensywność także naszej aktywności w tym czasie: sporty, podróże, szalone zabawy, pikniki….

W naszej strefie klimatycznej latem zachwycamy się dużą rozmaitością świeżych warzyw i owoców, co jest niepodważalną zaletą tej pory roku. Istnieje jednak duża pokusa do przesady w ilościach surowych warzyw i owoców oraz zimnych napojów, a wtedy konsekwencje tego przyjdzie nam zapłacić jesienią.

Podczas warsztatu dowiecie się, jak w zrównoważony sposób korzystać z obfitości warzyw i owoców latem tak, aby nie osłabiać organizmu, ale aby wziąć z tej pory roku to, co najlepsze.

Przygotujemy zrównoważone termicznie sałatki, ugotujemy sezonową zupę i danie z warzyw. Mamy nadzieję, że będzie nam dane wykorzystać młodą pokrzywę – bo to jej czas i wtedy można najlepiej skorzystać z jej zalet. Nie zabraknie także deseru!
Powiemy co i kiedy należ pić, gdyż wbrew pozorom bardzo zimne picie nigdy nam nie służy.

Wyrazem dostrojenia się do tej radosnej pory roku będzie zmiana sposobu odżywiania tak, by organizm mógł łatwiej dostosować się do zmieniających się warunków.

Osoba prowadząca

Katarzyna Jaszczyk – Górska

Od 7 lat nieprzerwanie fascynuje się medycyna chińską. Zaczęła od kursu dietetyki i wprowadzenia jej na co dzień do swojej kuchni. Uczy się medycyny chińskiej u nauczycieli Avicenna Institut. Skończyła 4 letni kurs TMC prowadzony przez Matthiasa Hunecke i kontynuuje naukę na 4 letnim kursie ” Diagnostyki różnicowej ” prowadzonym przez Claude’a Diolosę.

Poza tym wzięła ukończyła następujące kursy:
– Ginekologia w TMC – C. Diolosa
– Meridiany cudowne – M. Hunecke
– Cztery filary organizmu – kurs o ziołach chińskich. Matthias Hunecke.
– ” 50 wspaniałych receptur ziołowych leczących powszechne zaburzenia ” Jeremy Ross.
– „Badanie pulsu” – dr Tadeusz Błaszczyk

Chętnie dzieli się swoją wiedzą z osobami, które lubią gotować i sprawia im to radość; chcą zadbać o siebie i swoich bliskich i są otwarte na zmiany swoich nawyków żywieniowych.

Termin:

17 maja 2014, godz. 11.00 – 14.00

Cena:

220 złotych

Warunkiem uczestnictwa w zajęciach jest zgłoszenie mailowe lub telefoniczne potwierdzone równoczesną wpłatą zaliczki w wysokości 100 złotych.
Wpłatę prosimy kierować n a konto ośrodka z dopiskiem: Kuchnia na lato.

konto ośrodka:
Alicja Chlasta
Deutsche Bank
05 1910 1048 2944 2902 8705 0001

Pozostałą kwotę należy zapłacić w dniu przyjazdu, u organizatorki, Alicji Chlasta.

Przyjmujemy tylko zgłoszenia potwierdzone wpłatą.
W przypadku jej braku w ciągu 7 dni od daty dokonania rezerwacji miejsce zostanie anulowane.

Swoje uczestnictwo wraz z wpłatą można wycofać do 1 tygodnia przed rozpoczęciem.
Po tym terminie wpłata przepada bez możliwości przeniesienia jej na inny termin.

FOTOGALERIA Z WARSZTATÓW KULINARNYCH W OŚRODKU ALCHA.

  • Alcha gotuje