nagłówek

Słodkie Walentynki

Termin: 2 lutego 2013
Miejsce: Warszawa, Starówka
Prowadząca: Paulina Stępień
Grupa: 12 – 14 osób

Zapraszamy na wspólną naukę gotowania słodkości, które można zrobić i podać bliskiej osobie lub sobie samemu by ogrzać swoje serduszko. Będzie miło, rodzinnie i baaardzo czekoladowo!

Walentynki to dobra okazja by porozpieszczać swoje i swoich bliskich podniebienia, nawet jeśli ktoś z nas Walentynek nie uznaje to szkoda zmarnować taką okazję. Podczas kursu przygotujemy kilka prostych deserów, którymi można zaskoczyć bliską osobę i które nie zabiorą wiele czasu. Nauczymy się podawać efektownie desery tak by cieszyły nie tylko podniebienie, ale i oko.

Walentynkowe gotowanie to również afrodyzjaki, dlatego nie zabraknie czekolady, pieprzu, truskawek i… krewetek! Te ostatnie zrobimy na sposób meksykański z czekoladowym sosem.
Będzie zaskakująco i bardzo smacznie.

Przygotujemy też babeczki mieszane łyżką, na punkcie których fani kotlet.tv mają słabość i kruche palmiery, które można też zrobić dla niespodziewanych gości.

Zrobimy:
– krewetki z sosem czekoladowym
– muffiny czekoladowe z kremem
– trufelki rumowe
– palmiery z wanilią
– deser waniliowy z truskawkami
– gniazdka orzechowe
– koktajl truskawkowy z ogniem
– gorącą czekoladę
– tartę słodką

Prowadząca:   Paulina Stępień

foto: Olivia Konicka

Prowadzi jeden z najpopularniejszych blogów kulinarnych – Kotlet.tv.
Popularność zdobyła kręcąc krótkie filmy poradnikowe pokazujące, jak przygotować daną potrawę. Na swoim koncie ma blisko 2 tysiące filmów kulinarnych.
Uwielbia gotować, gotowanie wyniosła z rodzinnego domu, gdzie jako mała dziewczynka gotowała razem z Babcią najlepszą na świecie szarlotkę. Do tej pory zapach domu kojarzy jej się z zapachem babcinego ciasta. Może też dlatego, ma tak ogromną słabość do ciast i deserów. Oczkiem w głowie są serniki, uwielbia wymyślać nowe smaki, ciągle eksperymentuje i dopracowuje swoje receptury.
Jest amatorką, ale z wielkim sercem do gotowania. W domu ma setki książek kulinarnych, skończyła kilkanaście kursów kulinarnych i gotowała u boku znanych szefów kuchni, jak chociażby Kurta Schellera.

Uwielbia to co robi! 🙂

Termin:

2 lutego 2013 (sobota), godzina: 11.00 – 15.00

Cena:

190 złotych

Warunkiem uczestnictwa w zajęciach jest zgłoszenie mailowe lub telefoniczne potwierdzone wpłatą zaliczki rezerwującej miejsce w wysokości 90 złotych.

Wpłatę prosimy kierować na konto ośrodka z dopiskiem: „Walentynki”.
Pozostałą kwotę należy uregulować przed warsztatem u organizatorki.
Przyjmujemy tylko zgłoszenia potwierdzone wpłatą.

konto ośrodka:
Alcha Ośrodek Rozwoju Osobistego Inteligo
PKO BP50 1020 5558 1111 1355 6440 0058
W przypadku rezygnacji tydzień przed zajęciami wpłata nie będzie zwracana.

Miejsce:

Alcha Ośrodek Rozwoju Osobistego
Warszawa, Starówka, ul. Freta 14 lok 2